Strona główna / Aktualności / Dlaczego utworzono P ...

Dlaczego utworzono Pracownicze Plany Kapitałowe (PPK)?

Aktualności

Dlaczego utworzono Pracownicze Plany Kapitałowe (PPK)?

24 lutego 2020

Dlaczego utworzono Pracownicze Plany Kapitałowe (PPK)?

W cyklu filmów: „5 pytań o PPK” prezes PFR Portal PPK Robert Zapotoczny odpowiada na najczęściej zadawane pytania, które dotyczą Pracowniczych Planów Kapitałowych.

Pierwszy film z serii został poświęcony powodom stworzenia PPK.

- Pracownicze Plany Kapitałowe są częścią systemu oszczędzania – nie są planem emerytalnym. Zostały stworzone po to, byśmy my Polacy mieli swoje własne oszczędności – wyjaśnia Robert Zapotoczny. - W tej chwili w Polsce cztery osoby pracują na jednego emeryta. Kiedy dzisiejszy statystyczny Polak przejdzie na emeryturę, będzie na niego pracować dwóch pracowników.

Zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmu.

 

(nat)

Ostatnie wpisy
1

27 stycznia 2023

Nowe szkolenia online z Autozapisu w PPK
2

27 stycznia 2023

Ruszyła Akademia Korzyści PPK - do wygrania ponad milion złotych
3

27 stycznia 2023

PPK na telefon – zadzwoń i skorzystaj z porady eksperta regionalnego
4

27 stycznia 2023

Wyróżnienia dla autorów prac dyplomowych o PPK
5

27 stycznia 2023

Informacja KNF dotycząca PPK - IV kwartału 2022 r.
Zobacz także
Zdjęcie artykułu szkolenia-autozapis-PPK

27 stycznia 2023

Nowe szkolenia online z Autozapisu w PPK

Zdjęcie artykułu akademia-korzysci-ppk

27 stycznia 2023

Ruszyła Akademia Korzyści PPK - do wygrania ponad milion złotych

Zdjęcie artykułu PPK_na_telefon

27 stycznia 2023

PPK na telefon – zadzwoń i skorzystaj z porady eksperta regionalnego

INFORMACJA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

INFORMACJA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

W ramach realizacji usług przez PFR Portal PPK Sp z o. o. oraz dla celów statystycznych, serwis internetowy www.mojeppk.pl stosuje pliki cookies. Użytkownik może zmienić ustawienia przeglądarki, w celu zablokowania zapisywania plików cookies. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane na urządzeniu końcowym użytkownika. Więcej informacji w Polityce Prywatności.